EngineeringRobo Bitcoin Nisan Performansı

engineeringrobo
EngineeringRobo Bitcoin Nisan Performansı

Bitcoin 2020 Mart ayının ikinci yarısında başladığı yükseliş trendini Nisan ayında devam ettirdi. Bitcoin Nisan performansı ise ortalama yüzde 34 getiri oranıyla sonuçlandı. Nisan ayına 6412 dolar fiyatıyla başlayan BTC, 8620 dolar seviyesinde ay kapanışı gerçekleştirdi. EngineeringRobo sinyalleri ise Nisan ayında hem günlük işlem yapan hem de daha uzun vadeli işlem yapan trader’lar için kârlı işlemler üretmeye devam etti.

EngineeringRobo Nisan performansına 3 saatlik BTC/USD grafiğinde baktığımızda, 3 adet net long işleminin ve 2 adet short işleminin başarıyla sonuçlandığını görüyoruz. Şimdi bu sinyalleri ve tetikleyici hareketleri detaylı şekilde inceleyelim.

EngineeringRobo ile Nisan’ın ilk haftası 532 dolar getiri

https://www.tradingview.com/x/krEdlLBj/

2 Nisan tarihinde ortaya çıkan buy2 sinyaliyle açılabilen long pozisyonu, 9 Nisan tarihindeki Sell3 sinyaline kadar takip edilmesi durumunda yüzde 8’lik bir getiri sağladı (1 BTC’de 532 dolar). Bu süreçte ortaya çıkan diğer Sell sinyalleri de daha muhafazakâr yatırımcılar için stop olarak kullanılabilirdi. Ancak hem bulutun yeşil olması (yukarı trendin devamı) hem de McGinley Dynamics ortalamasının altında bir mum kapanışı gelmemesi, pozisyonun korunması ve henüz short işlem için erken olduğunu belirten ek göstergelerdi.

Robo ile Bitcoin yükselirken düzeltmeler de değerlendirilebilir

10 Nisan tarihinde ise yoğunlaşan sell sinyalleri, kısa vadede trendin aşağı döndüğüne işaret ediyordu. McGinley kırılımı sonrası, Sell3 mumunu takiben açılan short işlemi ise ortalama yüzde 3,5 oranında (1 BTC’de 250 dolar) bir getiri sağladı. Burada işlemleri tetikleyici göstergenin McGinley Dynamic olduğuna dikkat edilmeli.

https://www.tradingview.com/x/B4XsMjSL/

Nisan ayının ikinci yarısında ise 7000-7200 dolar bandında yatay hareket eden BTC/USD kuru, yön arayışındayken 19 Nisan tarihinde sell1 sinyali göründü. Ardından 20 Nisan’da Sell2 sinyali ve McGinley Dynamics kırılımı, short pozisyonu kuvvetlendirirken yüzde 2’lik (143 dolar) bir getiriye işaret ediyordu.  Bu işlemin kâr al noktası ise düzeltmenin kısıtlı olduğunu gösteren 22 Nisan tarihindeki buy1 sinyali ve BTC fiyatının McGinley ortalaması üzerinde kapanış mumu yapmasıydı.

EngineeringRobo Nisan’ın son haftası yükselen trendi kaçırmadı

22-23 Nisan tarihlerinde ise kombine alış sinyallerine tanık olduk. Sırasıyla Buy1, Buy2 ve nihayetinde buy3 sinyalinin görülmesi, BTC fiyatının McGinley Dynamics üzerine çıkması ve EngineeringRobo bulutun yeşil olması, long işlemi için son derece elverişli bir ortamın oluştuğunu net şekilde gösteriyordu. Bu sinyallere göre ortalama 7.090 dolar seviyelerinden açılabilecek bir long işlemi, trendi son derece kararlı takip eden McGinley baz alınarak yürütülen bir stratejiyle 1.675 dolarlık (yüzde 23) bir kâra işaret ettiği açıkça görülebilir.

https://www.tradingview.com/x/rf4QMspm/

Mayıs ayının ilk haftasına kadar uzanan bu işlem sürecinde birçok sell sinyalinin geldiğini görülebilir. Ancak Robo araçlarıyla belirlediğimiz stratejiye göre Bu sell sinyallerinin aktif hale gelmediği (McGinley kırılımı gerçekleşmemesi) net bir şekilde gözlemleniyor.

Ayrıca 22 Nisan tarihinde başlayan sinyalin içinde 29 Nisan’da ortaya çıkan buy1+buy3 sinyali, aynı stratejiyle ortalama yüzde 11 oranında bir yükselişe de işaret ediyor. Bu da sinyalin Bitcoin başına 925 dolarlık bir kâr anlamına geliyor.

Sonuç ve kullanılan strateji açıklaması

Özetleyecek olursak; takip ettiğimiz stratejiye göre EngineeringRobo sinyalleri ve araçları, Nisan ayında 1 BTC’lik işlemlerde 2.600 dolar getiri elde edilebileceğini gösteriyor.

Kullandığımız strateji ise temelde 3 saatlik BTC/USD grafiğinde ortaya çıkan sinyalleri, McGinley kırılımı ve EngineeringRobo Cloud dikkate alınarak değerlendirmeyle alakalı. Buna göre bulutun Nisan ayının büyük bir bölümünde (3 saatlik grafik) yeşil renkte olduğunu görüyoruz. Bu da trend yönünde işlem açılmasının daha rasyonel olduğunu ifade ediyor. İkinci olarak Bitcoin fiyatının, McGinley ortalamasına son derece duyarlı olduğu gözlemleniyor. Bu yüzden gelen sinyallerin değerlendirilmesinde ve işlem sonlandırılmasında fiyat mumunun bu ortalamayı kırıp kırmadığı ilk koşul olarak değerlendirilmiştir.


İçerikteki bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapacağınız herhangi bir yatırımdan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparaanaliz.com sorumlu değildir. Yatırım faaliyeti, sonuç olarak bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan da takip edebilir, Telegram kanalımıza abone olarak Bitcoin ve altcoin analizlerimize anında ulaşabilirsiniz.


Kripto para ve forex ticaretini aynı anda yapabileceğiniz ve 100X’e kadar kaldıraç kullanabileceğiniz bir platform PrimeXBT! Denediniz mi?