Binance Coin analizi

Güncel Binance Coin analizi

Binance Coin (BNB) analizi ile dünyanın işlem hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance‘in yerel tokeni BNB fiyat hareketi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Binance Coin (BNB) analizi

kripto para analiz BNB analizi

Kripto Para Analiz (10 Ocak 2022) – Binance Coin (BNB), piyasa genel trendine bağlı olarak haftanın son gününde yüzde 2 oranında değer kazanımıyla haftayı 438 dolardan kapattı. Haftaya hafif alıcılı başlayan BNB/USDT, sabah saatlerinde 440 doların üzerinde kalmaya çalışıyordu.

Son yükseliş trendine göre (1 Ekim – 10 Kasım) bakıldığında BNB’nin son olarak Fib 0,618 desteğini (454 dolar) kaybettiği görülüyor. Düşüş trendi ise 400 dolar seviyesindeki Fib 0,786 değerine kadar devam etme eğiliminde. Ancak bu hafta dirence dönen 454 dolar seviyesi üzerinde günlük kapanış gelirse bir trend dönüşünden bahsedilebilir.

Olası bir yukarı yönlü harekette 490 dolar direnci ilk engel olarak dururken 530 – 575 dolar aralığı yükseliş trendi için önemli bir alan olarak gözüküyor.

Stokastik RSI, yukarı hareketi destekle nitelikte dip seviyeden dönüş sinyali verse de 450 dolar bandının günlük mumla kırılımı gerçekleşmezse BNB/USDT’de 400 dolara doğru değer kaybının devam edebileceği görülebilir.

fiyatı, şu an ve piyasa değeri ‘dır. (BNB) fiyatı, son 24 saatte değişti. Günlük hacmi ile tüm kripto para birimleri arasında . sırada yer alıyor.

Binance Coin (BNB) Nedir?

BNB Coin, Binance borsası tarafından ihraç edilen ve BNB sembolü ile işlem gören kripto para birimidir. Haziran 2021 itibarıyla Binance kripto para borsası, saniyede 1,4 milyondan fazla işlemi destekleyen dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

Binance Coin (BNB) hakkında bilinmesi gerekenler

Binance Coin, Binance borsası tarafından verilen ve BNB sembolü ile işlem gören kripto para birimidir.

BNB coin, ilk piyasaya sürüldüğünde Ethereum ağına dayanıyordu, ancak şimdi Binance’in kendi Blockchain’i olan Binance Smart Chain (BSC) yerel para birimidir.

BNB Coin, düzenli olarak yakım programına tabi tutulur ve kripto para fiyatının bu yolla daha deflasyonist olması amaçlanır.

Binance Coin (BNB), 2017 yılında indirimli alım satım ücretleri için bir hizmet tokeni olarak oluşturuldu, ancak kullanım alanı, işlem ücreti (Binance Chain’de) ödemeleri, seyahat rezervasyonları, eğlence, çevrimiçi hizmetler ve finansal hizmetler dahil olmak üzere çok sayıda uygulamayla genişledi.

BNB coin başlangıçta ERC 20 standardıyla Ethereum blok zincirinde çalıştı ancak daha sonra Binance Smart Chain yerel coin’i haline geldi. Temmuz 2017’de bir ilk kripto para arzı (ICO) sırasında piyasaya sürüldü ve 200 milyon BNB coin piyasaya sürüldü. Melek yatırımcılara %10 (20 milyon BNB), kurucu ekibe %40 (80 milyon BNB) ve kalan %50 (100 milyon BNB) ICO süreci aracılığıyla çeşitli katılımcılara teklif edildi.

ICO sürecinde toplanan fonların neredeyse yarısının Binance marka bilinci oluşturma ve pazarlama için kullanılması amaçlanırken, yaklaşık üçte biri Binance platformunu oluşturmak ve Binance ekosisteminde gerekli yükseltmeleri yapmak için kullanıldı.

Binance (BNB) coin analizi nedir? BNB coin iyi bir yatırım aracı mı?

Kripto varlıkları bir yatırım fırsatı olarak değerlendirmek, önemli bir çalışma yapmayı gerektirir. Bununla beraber Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük kripto varlıklara yatırım diğer altcoin’lere göre daha az riskli olabilir.

Örneğin Bitcoin, dünyanın dört bir yanına dağılmış node’lere ve madencilere sahiptir ve 13 yıl boyunca önemli sınavlardan geçip değerini korumayı başarmıştır.

Ethereum, Bitcoin’in sahip olduğu kadar node’ye sahip olmasa da, hâlâ Binance Coin’den daha fazla dağıtılmış bir yapıya, yani daha merkezsiz bir yapıya sahiptir. Bunun nedeni, Binance borsasına tam kontrol sağlayan PoA modelidir.

Bu neden önemli? Binance, Ethereum’dan daha düşük ücretlere sahip ve daha hızlı değil mi? Merkezi olması kimin umurunda?

Her yatırımcının bu sorulara vereceği yanıt, öncelikle yatırım yapma nedenlerine göre değişebilir. Bir kripto parayla sadece alım- satım yapmak için mi, yoksa gerçek dünyadaki sorunları çözen merkezi olmayan bir ekosistemle mi ilgileniyorsunuz?

Kripto alım-satımla ilgileniyorsanız ve para kazanmaya çalışıyorsanız, giderek daha fazla kullanıcı, Ethereum’u daha ucuz işlemler aramak için terk ettiğinden Binance Coin bir fırsat olabilir. Merkezi kontrole sahip olmayan sistemler oluşturmakla ilgileniyorsanız, Binance Coin’e yapılacak bir yatırım bu amaca ters olacaktır.

Binance borsasının PoA (Proof of authority – yetki ispatı) modelinde sahip olduğu kontrol seviyesi ile, üzerinde ihraç edilen varlıklar menkul kıymetlere benzer bir yatırım aracı izlenimi veriyor. Nodelerin, madencilerin, doğrulayıcıların ve stake havuzlarının zincirin geliştiricileri tarafından yönetilmediği diğer birçok zincirden farklıdır. Bu yapı ile, düzenleyici endişelerine neden olabilir.


İçerikteki bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapacağınız herhangi bir yatırımdan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparaanaliz.com sorumlu değildir. Yatırım faaliyeti, sonuç olarak bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bizi Twitter, Facebook, Instagram hesaplarımızdan da takip edebilir, Telegram kanalımıza abone olarak Bitcoin ve altcoin analizlerimize anında ulaşabilirsiniz.


Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'da işlem yaparken yüzde 20 komisyon indirimi almak için buradan hesap açabilirsiniz.