EngineeringRobo Bitcoin Şubat performansını değerlendirdiğimizde robo sinyallerinin yine kârlı işlemlere işaret ettiğini görüyoruz.
Bitcoin 2020 Şubat ayının ilk yarısında yükselen bir grafiğe sahipken ikinci yarısında kripto parada bir düşüş gözlemledik. Bu trendi, EngineeringRobo sinyallerini kullanarak oluşturduğumuz stratejiyle şu şekilde değerlendirdik.
1 – 15 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri
Bitcoin, Şubat ayının ilk haftasında 9.100 dolarda dip gördükten sonra yükselişe geçti. Grafiği incelediğimizde EngineeringRobo’nun bir aracı olan destek seviyesinin (mavi çizgi) bu dip fiyatı, net şekilde yakaladığını görüyoruz. Devam eden günlerde yükselişin teyidi ise ortaya çıkan buy2 ve superbuy sinyalleriyle alındı. 5 Şubat fiyat hareketine bakıldığında Robo bulutunun yeşil ve fiyatında McGinley ortalamasını kırdığını görüyoruz.
Bu sinyalin 9.420 dolardan başlayıp 10.200 dolara kadar yüzde 8 azami getiriye işaret ettiği görülüyor. Mevcut sinyallere göre stop-loss konulduğunda ise Mcginley altında mum oluşumu dikkate alınırsa net getirinin yüzde 5 olduğu görülebilir.
Devam eden hareketlerde 11 Şubat gibi BTC fiyatının yeniden McGinley ortalaması üzerinde mum oluşumu bulunuyor. Ardından gelen mumda ise Moon ve buy2 sinyalleri beliriyor. Bu sinyale göre pozisyon alındığında ise yüzde 2,6 oranında bir getiri söz konusu.
16 – 28 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri
Şubat ayının ikinci yarısına baktığımızda short işlemlerinin ağırlık olduğunu görüyoruz. Zira 15 Şubat tarihinde 10.086 dolar dip seviyeyle super sell-sell3 sinyalleri belirdi. 16 Şubat tarihinde ise hacimli düşüş ile bu seviye kırılarak 9.450 dolara kadar bir düşüş görüyoruz.
Bu sinyal takip edilerek açılan short işlemi maksimum yüzde 6’lık bir getiriye işaret ediyor. Çıkış için ters sinyal takip edildiğinde yüzde 2,67 (269$) getiri söz konusu.
18-24 Şubat BTC fiyat hareketlerinde ise ortaya çıkan sinyaller kârlı işlemlere işaret etse de stop olarak kullanılan ters sinyaller, net bir getiriyi göstermiyor. Bu durum genel eğilimin düşüş yönlü olmasından dolayı yükselişlerin direnç seviyelerine takılmasından kaynaklanıyor.
Tarih, 24 Şubat’ı gösterdiğinde ise BTC/USDT paritesinde net bir düşüşün başladığı görülüyor. 8.400 dolara kadar devam edecek olan bu düşüşü ise EngineeringRobo, sinyalleriyle gösteriyor.
Şöyle ki; Bulutun kırmızı olması, fiyat mumunun McGinley ortalaması altında oluşması ve gelen Sell1 sinyali, güçlü bir short sinyaline işaret ediyordu. Daha önceki fiyat hareketlerine baktığımızda aynı koşulların oluştuğu ancak düşüşün gelmediği görülebilir. Fakat mevcut stratejiye göre sinyal mumu sonrası dip fiyatın altında net bir mum (açılış-kapanış) oluşması, sinyalin tetikleyici olarak yorumlanmalıdır.
Sonuç olarak, 9.730 dolardan satış sinyali gördüğümüz bu trend, 8.400 dolara kadar sürerken robo, 8.600 dolarda short işleminden kâr almayı tavsiye ederek yüzde 11’lik (1.100 dolar) bir short kazancına işaret ediyor.
Bu analizimizde kullandığımız 3 saatlik grafikte robo stratejisini yeniden hatırlatmak gerekirse;
Alış işlemi için:
- Robo bulutu: yeşil
- Fiyat mumu: McGinley ortalama üzerinde
- Alışı sinyali sonrası mum oluşumu
Satış işlemi için:
- Robo bulutu: kırmızı
- Fiyat mumu: McGinley ortalama altında
- Satış sinyali sonrası
Bu en temkinli işleme giriş stratejisi olarak kullanılırken farklı koşul ve risk algısına göre kişiselleştirilebilir.
Engineering Robo Bitcoin Şubat Getirisi
Bitcoin Şubat ayı EngineeringRobo işlem fırsatlarını özetleyecek olursak;
- 5 Şubat – alış işlemi + yüzde 5 (470$)
- 11 Şubat – alış işlemi + yüzde 2,5 (250$)
- 15 Şubat – satış işlemi + yüzde 2,67 (269$)
- 24 Şubat – satış işlemi + yüzde 11,38 (1100$)
Bu 4 işlemin toplam getirisi ise 1 Bitcoin’lik long ve short işlemlerinde 2.089 $’a denk geliyor.
EngineeringRobo, kripto para ticaretinizdeki en büyük yardımcınız olacak. Robo stratejilerinin potansiyelini kefşedin! ücretsiz denemek için buraya tıklayın.
___________________________
Kripto Para Analiz, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Analiz, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.
Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz.
___________________________
Leave a Reply