Bitcoin Şubat ayının ortasından bu yana bir düşüş trendinde devam ediyor. 10.250 dolar zirvesi sonrası düşüşe geçen Bitcoin, Mart ayının başlamasıyla yukarı yönlü kısıtlı düzeltmeler yapsa da bu trendi kıramadı. 12 Mart günü ise Bitcoin’de tüm sektörde deprem etkisi oluşturan sert bir düşüş gördük. Şimdi akıllardaki soru Bitcoin’de dip görüldü mü? Bu noktadan toparlanma başlar mı?
Bitcoin’de tarihi düşüş
Öncelikle 3 saatlik grafikte BTC/USD grafiğinin kısa vadeli görünümüne bakalım. Mart ayına odaklandığımızda grafikte hafif yukarı yönlü bir eğim olsa da kripto paranın Mart ayına daha çok yatay bir seyirle başladığını görüyoruz. Bitcoin yatırımcıları Mart’ın ilk haftası kararsız bir seyir izlerken global piyasaların da son derece karışık olduğu bu dönemde ilk aşağı yönlü kırılım 7 Mart tarihinde geldi.
Bu 3 saatlik zaman dilimini EngineeringRobo Sell 2 sinyali vererek işaret etti. Ayrıca Robo’da kullanılabilen bir hareketli ortalama olan McGinley Dynamic ortalamasının da aşağı yönlü kararlı bir şekilde kırılması, Sell 2 sinyalini destekleyecek yöndeydi.
Bu düşüş grafikte de görüleceği üzere 2 gün boyunca devam ederek 9 Mart tarihinde görülen kısa vadeli düzeltme hareketine kadar devam etti. 10 Mart tarihinde görülen EngineeringRobo Buy 1 sinyali bir önlem amaçlı, bir önceki işaret edilen düşüşün Kâr al (TP) noktası gibi çalıştı.
10 Mart tarihinde hala düşüş eğilimini sürdüren BTC/USD paritesi, bunu McGinley Dynamic ortalamasını kıramamasıyla da bir nevi teyit etti. Son 48 saatlik süreçte ise bu ortalama BTC için dinamik bir direnç görevi gördü. Satıcı ağırlıklı devam eden piyasada bugün (12 Mart) ise 3 saatlik BTC/USD grafiğinde Sell 1 sinyalinin belirdiğini gördük. Mumun kapanmasıyla Short işlemi için tavsiye, kalıcı hale geldikten sonra gelen mum, 7.378 dolardan 5.550 dolar kadar hızlı bir düşüş gösterdi ve Bitcoin tarihine adını yazdırdı. Zira BTC/USD paritesinde 1 saatlik mumda yüzde 25’lik bir düşüş gerçekleşti. Mum kapanışına göre ise yüzde 18’lik bir düşüş meydana geldi.
Bitcoin dip seviyeleri gördü mü?
Bitcoin fiyatındaki bu çok sert düşüşün boyutlarını ise haftalık grafikte daha net görebiliyoruz. BTC/USD haftalık grafiğine baktığımızda 5.550 dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin’in McGinley Dynamic haftalık ortalamasında alıcılarla karşılaştığı görülüyor. Yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde fiyat volatilitesi azalmış olsa da 6.000 dolar seviyelerine tutunmaya çalışan BTC için yönünü kestirmek henüz zor.
Ancak içeriğimizde de belirttiğimiz gibi EngineeringRobo sinyalleri bu açıdan ciddi bir yol gösterici oluyor. İncelediğinizde son düşüşte de olduğu gibi daha önceki trend başlangıçlarını ve düzeltmeleri önemli bir başarı oranıyla yakaladığını göreceksiniz.
Ayrıca EngineeringRobo kullanarak, piyasanın dip ve tepe seviyelerini yakalamak için çaba harcamak zorunda değilsiniz. Robo’nun önerdiği zaman grafiklerinde 9 ayrı robo sinyalini kullanarak trendleri yakalama ve trend için kârlı işlemler yapma olasılığınız önemli ölçüde artabilir.
İçerikteki bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapacağınız herhangi bir yatırımdan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparaanaliz.com sorumlu değildir. Yatırım faaliyeti, sonuç olarak bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.
Cevap yaz